hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Nyomozás az egri kórházban

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség egy, még az előző önkormányzati ciklust érintő ügyben - tájékoztat a Heves Megyei Hírlap.

A gyanú szerint dr. Sós Tamás (MSZP), a megyei közgyűlés akkori elnöke testületi felhatalmazás nélkül, hatáskörét messze túllépve 160 millió forintot utalt a Markhot Ferenc Kórházat működtető kft.-nek – tájékoztatta portálunkat Sveiczer Sándor Péter (Fidesz-KDNP), a jelen közgyűlés Előző Ciklus Tisztázatlan Ügyeit Vizsgáló Eseti Bizottságának elnöke.

Sveiczer emlékeztetett: a bizottság május-június folyamán vizsgálta ezt az ügyet. Gyanújukat egy szakértői vélemény is alátámasztotta, mely szerint trükközéssel, megtévesztéssel szándékosan hiányt kreáltak a kórház számláján, miközben más számlaszámokon mintegy 400 millió forint állt rendelkezésükre. Emiatt fordult a bizottság az ügyészséghez. Hozzátette: szeptemberben folytatja munkáját a grémium, még 2-3 ügy lesz a terítéken.

Természetesen állunk a vizsgálat elé, hiszen jó állapotban adtuk át a kórházat és biztos vagyok benne, hogy miként az összes többi, ez a vád is alaptalannak bizonyul – reagált a nyomozás hírére dr. Sós Tamás. Szerinte a jelenlegi megyei vezetést minősíti, hogy egy éve mást sem csinálnak, csak az előző időszakot érintő feljelentéseket gyártanak. – Szégyenteljes, ahogy az elmúlt egy évben vezették a megyét, csődbe vitték az önkormányzatot, szétverték az intézményhálózatot – fűzte hozzá Sós.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés