hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Növelik a Schmitt Pálra nehezedő nyomást

Féltucat országgyűlési képviselőt követően félszáz civil szervezet, illetve közéleti személyiség is levélben fordult Schmitt Pál államfőhöz annak érdekében, hogy elnöki kegyelmet kérjenek a múlt pénteken jogerősen is két év fogházbüntetésre ítélt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak – tudósít a hirado.hu.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Semmelweis Mozgalom által kezdeményezett, az államfőnek írt levélhez csatlakozott többek között a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, az Európai Női Lobbi (EWL) magyar koordinációja, a MONA Alapítvány, az Orvosok a Szabad és Biztonságos Szülésért, valamint a Szülők a Szabad Szülésért Társaság is. Úgy fogalmaztak: "tiszteletben tartva a független magyar bíróság jogkörét és döntéseit", a kiszabott ítéletet túlzottan szigorúnak tartjákolvasható a hirado.hu-n.

Kedden Michl József, Tarnai Richárd és Bús Balázs kereszténydemokrata országgyűlési képviselők fordultak hasonló tartalmú levéllel az államfőhöz. Azt követően pedig Szabó Erika, Ékes Ilona és Bábiné Szottfried Gabriella fideszes országgyűlési képviselők is levélben kértek államfői kegyelmet Geréb Ágnesnek.

A szülészt a bíróság egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt ítélte el. Geréb Ágnes kegyelmet kér az államfőtől, mindeközben ellene további ügyei miatt újabb vádemelést javasolt a rendőrség.

(forrás: hirado.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink