hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Növeli az infarktus kockázatát az óraátállítás

Egyértelműen megviseli a szervezetet az óraátállítás, ezért érdemes rá már a napokban felkészülni – hangzott el az InfoRádióban.

Fáradékonyság és dekoncentráltság is megjelenhet az óraátállítást követő napokban, ráadásul az okozott stressz miatt nő az infarktusok kialakulásának esélye is – mondta az InfoRádióban Torzsa Péter háziorvos, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének docense.

Hozzátette, hogy vannak olyan csoportok, akik erre érzékenyebbek: ilyenek az idősek és a krónikus betegségben szenvedők. Ezért nekik és az alvászavarban szenvedőknek különösen fontos, hogy felkészüljenek az óraátállításra.

„Nemrég publikáltak egy vizsgálatot Amerikában és Svédországban, ami szerint körülbelül 10 százalékkal emelkedik az óraátállítás utáni hétfőn és kedden az infarktusok előfordulása. Az okozott stressz miatt ugyanis nő az infarktusok kialakulásának esélye. A háziorvos összegzésként elmondta, hogy úgy látja, az óraátállításnak sokkal több az egészségügyi hátránya, mint a gazdasági előnye.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink