hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nőnap előtt indul a béralku

Március hetedikén kezdődnek a az idei egészségügyi bértárgyalások - jelentette be Szócska Miklós a Magyar Ápolók Napján tartott ünnepségen.

A tárca közleménye idézi az államtitkárt, aki szerint ennek során célzottan oda fognak figyelni azokra, akik kimaradtak, vagy arányaiban nem megfelelően részesültek a tavalyi bérfejlesztésből.

Az ünnepségen Szócska Miklós megköszönte az ápolóknak, hogy kitartanak e hivatás mellett, melynek sem társadalmi sem anyagi elismerése nincs összhangban azzal az áldozattal, amit a betegekért, a hozzátartozóikért és az egészségügyi intézmények fenntarthatóságáért tesznek. S kérte, akiben van még erő, az folytassa.

A rendezvényen díjakat is átadtak. Szócska Miklós tavalyi tiszteletbeli ápolóvá avatása után az idei évben dr. Kovács József, az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának elnöke kapta meg a tiszteletbeli ápolói elismerést.

Pro Sanitate díjat vehetett át: dr. Kellner M. Barnabásné, Kulcsár Istvánné, Rolof Orsolya, Tóth Gizella és Veres Zsuzsanna.

Miniszteri elismerő oklevelet kaptak: Böröcz Józsefné, Erdős Erzsébet, Hamar Zsuzsanna, Józsi Sándorné, Juhászné Turschl Paula, Karacs Magdolna, Kiss Magdolna Gréta, Kószó Andrásné, Leidgeb Lászlóné, Magyar Mónika, Minya Tünde, Nagy Ottóné, Palóczné Hornyák Margit, Trajter Ferencné, a Toldy Ferenc Kórház – Rendelőintézet Egyszemélyes Nonprofit Közhasznú Kft. Gasztoenterológiai Részlegének dolgozói, a Felső-Szabolcsi Kórház Sebészeti Osztályának dolgozói, a Nagykőrös Város Önkormányzat Rehabilitációs Szakkórháza és Rendelőintézetének Kardiológiai Rehabilitációs Osztály dolgozói.

Kossuth Zsuzsanna emlékérmes lett: Kovács Erzsébet, Szegedi Judit és Tóth Anna.

cimkék

hirdetés

Könyveink