hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nőgyógyászokat, szülésznőket visz bíró elé az ügyészség

Vesztegetés miatt emelt vádat az Állami Egészségügyi Központ tizenegy nőgyógyász szakorvosa és két szülésznője ellen a Fővárosi Főügyészség - értesült az MTI.

Az m1 péntek esti Híradójában elhangzott: a vádirat szerint a volt MÁV Kórház szülészeti és koraszülöttosztályán dolgozó orvosok 2007 áprilisa és 2008 júliusa között legalább húsz esetben pénzt kértek az osztályra felvett kismamáktól a szülések levezetéséért és az egyéb beavatkozásokért. A vádlottak között van az akkori osztályvezető főorvos is - tették hozzá.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradóban azt mondta: "a vádlottak az osztályra érkező, szülés előtt álló kismamáktól és azok hozzátartozóitól az egyes orvosi ellátásokért - amelyeket egyébként az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is fedezett, így a szülés levezetéséért, az altatásért vagy az érzéstelenítésért - körülbelül ötezer és ötvenezer forint közötti összegeket kértek".

Az ügyészség az orvosokkal és az egyik szülésznővel szemben pénzbüntetés, a másik szülésznővel szemben, akit üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak, letöltendő börtönbüntetés kiszabását kéri. A vádlottak szabadlábon védekeznek. A Híradó stábja az érintettek ügyvédjeit is megkereste; akiket elértek, azok azt mondták, "védenceik tagadják, hogy pénzt kértek volna".

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink