hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nincs gasztroenterológus a Margit kórházban

A főigazgató augusztus 1-jétől készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni, írja az Index.

Az Index birtokába jutott főigazgatói körlevél szerint miután a Szent Margit Kórházban nincs gasztroenterológiai szakorvos, augusztus 1-től új eljárásrendet vezetnek be a gasztrointesztinális vérző betegek ellátására. Ugyan a kórháznak alapesetben nem feladata a súlyos gyomor- és bélvérzéses betegek fogadása, de felmerülhetnek ilyen problémák a már bent fekvő betegeknél is.

Erre az eshetőségre felkészülve ezért a főigazgató irányításával készenléti ügyeletet szerveztek kórházi orvosok és külső, vállalkozó orvosok bevonásával. A főigazgató ugyanakkor azt írja, "a  rendelkezésre álló humánerőforrás kapacitás függvényében az előttünk álló időszakban lehetnek olyan napok, amelyeken ilyen készenléti ügyelet nem biztosítható". Így amennyiben egy betegnél felmerül az akut gyomor- vagy bélvérzés gyanúja, és a beteg szállítható állapotban van, őt át kell küldeni a Honvédkórházba. Ha a vérzés megszüntetésére a beteg állapota miatt már csak a Szent Margit Kórházban oldható meg, hívni kell a belgyógyászati szakorvosi ügyeletest, akinek gondoskodnia kell az akut gasztrointesztinális vérzést elhárítani képest szakorvos haladéktalan behívásáról – olvasható a körlevélben.

A portál az ügyben a múlt héten megkereste a kórházat, amely az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz (ÁEEK) irányította a kérdéseket, választ nem kaptak.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink