hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Nemzeti nagymamaszolgálatot és táncprogramot indít Cser Ágnes

Megtáncoltatná a szociális és egészségügyi ágazat dolgozóit, nyugdíjasait a Cser Ágnes vezette szakszervezet, közli a Délmagyar.

– Szakszervezetünk számára kiemelten fontos terület a munkavállalók élet- és munkakörülményeinek javítása. Az Egészséges Városért Programot szeretnénk e-klubbal, egy egészségklubbal kiegészíteni. Ez a mai látogatásom apropója – mondta vásárhelyi sajtótájékoztatóján Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke. A rendszeres klubrendezvényeken a tervek szerint élő zenére táncolhatnának a közszférában dolgozók, kiemelten az egészségügyi és szociális ágazat munkavállalói.

Cser Ágnes kiemelte, Monspart Sarolta tájfutó világbajnok szerint is az oszteoporózis ellen a legjobb orvosság az élő tánc. – Az ágazat dolgozói az országos átlagnál több óraszámban dolgoznak. Semmilyen lehetőségük nincs arra, hogy évente 2-3 hétig olyan pihenésben részesüljenek, ahol a testük, lelkük felüdül. Ezért fontos, hogy legyen egy olyan rendszeres, kulturális programként is felfogható kikapcsolódási lehetőség, amellyel az egészségük megóvását segíthetjük.

Mivel az ágazatban magas a gyermeküket egyedül nevelő szülők aránya, ezért egyidejűleg szeretnénk beindítani a nemzeti nagymama- és nagypapaszolgálatot is, mivel sok anyának nincs kire hagynia a gyermekét. A nyugdíjasokat a táncprogramba is bevonnák, írja a lap.

hirdetés

Könyveink