hirdetés
2019. október. 14., hétfő - Helén.
hirdetés

Nem várnak jelentős javulást

Az egészségügyben folyamatosan halmozódó, óriási adósságokról, és az intézkedések várható hatásairól közöl cikket a Népszava.

hirdetés

Nagy a csend a kórházi adósságok rendezése körül, pedig az összes állami intézmény tartozásának több mint 76 százaléka az egészségügyben keletkezik, havonta most is ütemesen nő, év végére megint elérheti a 70 milliárd forintot. A kormány próbálkozásai az intézmények gazdálkodásának megváltoztatására nem komolyak, pedig csak három kórházban sikerült nullára faragni az adósságot – írja a Népszava

Még nem lehet látni, hogy az augusztus elsejétől bevezetett új, a korábbiakhoz képest valamivel rugalmasabb elszámolási rendszer milyen hatással lesz a kórházi adósságokra, jelentős javulást azonban nem várnak a szakértők, mert csak a béremelések korábban másra nem költhető összegét építették be az ellátások és beavatkozások költségeinek elszámolásába, nem kaptak pluszforrást a terület intézményei. Érdemi változást a kormány szerint a kancellári rendszer bevezetése hozhat, bár egészségügyi gazdálkodási szakemberek szerint változatlan állami finanszírozás mellett ez is csak a kis lyukak befoltozását fogja elérni az intézmények költségvetésében – olvasható a hírportálon.

A cikk folytatásáért kattintson a nepszava.hu-ra.

(forrás: Népszava)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink