hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Nem tart tömeges felmondástól az Emmi

Tömeges felmondásra a veszélyhelyzet megszűnése után sem számítunk, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradójával.

Május végén megszűnik a felmondási tilalom az egészségügyben, a Független Egészségügyi Szakszervezet felmérése szerint ezzel felmondási hullám indulhat el. Felmérésük szerint az ápolók 25%-a, a dolgozók negyede otthagyja a pályát, mert kimerültek és túlhajszoltak, kevés a bérük. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara úgy látja, a felmondási hullám csak a szakdolgozói bérek emelésével kerülhető el.

Az Emmi-t az ATV Híradója kérdezte ezzel kapcsolatban. A minisztérium válaszában azt írta: az orvosok bére 2010 és 2017 között átlagosan a két és félszeresére emelkedett, és a magyar egészségügyben még megközelítőleg sem volt akkora fizetésemelése lehetőség, mint aminek alapjai 2020-ban megteremtődtek. A szakdolgozói béremelés összesen több mint 85 ezer egészségügyi szakdolgozót érint.

A tárca hangsúlyozta: a magyar társadalom és a polgári kormány megbecsüli egészségügyi dolgozóit és értékeli hivatástudattal végzett munkájukat. "Tömeges felmondásra a veszélyhelyzet megszűnése után sem számítunk", közölték.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink