hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Nem sokan kérik az influenza elleni védőoltást

Több influenza elleni vakcina van Magyarországon, mint az előző szezonban, de a tavalyi adatokhoz képest jóval kevesebben kérik, írja a hvg.hu.

A lap által megkérdezett háziorvosok aggasztónak tartják, hogy látványosan kevesebben kérik az influenzaoltást, mint tavaly, az influenzát ugyanis a Covid-19-cel párhuzamosan is el lehet kapni, és ilyenkor a betegség lefolyása súlyosabb, ráadásul az ellátórendszert az influenza ugyanúgy megterheli, mint a koronavírus.

Egyikük arról beszélt, természetesen vannak olyanok, akik minden évben kérik az oltást, ők most is jönnek, de új páciensek nem nagyon érdeklődnek. Mivel most a covidosok és a légúti betegségekkel küzdők is nagyon sokan vannak, az is előfordul, hogy nem is tudom beadni, remélem, ők később majd jelentkezni fognak érte.

A szakértők korábban már figyelmeztettek rá, hogy amikor az influenza idén visszatér, egy kevésbé védett társadalmat érhet el, emiatt nagy lesz a valószínűsége, hogy súlyosabban csap majd le, mint korábban.

Vakcinahiánnyal egyelőre nem kell számolni, a hvg.hu szerint bár a kormány a tavalyi szezonhoz képest idén is mindenki számára ingyenessé tette az influenza elleni vakcinát, úgy tűnik, hogy ezúttal az ellátást is jobban megszervezte.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés