hirdetés
2019. április. 22., hétfő - Csilla, Noémi.
hirdetés

Nem írja át a kórházi menüt az e heti húsfrász

Egyelőre nem írják át a közétkeztetési és a kórházi menüket a WHO intése miatt, miszerint a túl sok feldolgozott hús hozzájárulhat egyes daganatos betegségek kialakulásához – írja a NOL.

hirdetés

Az onkológiai intézetben füstölt húst nem adnak a betegeknek, de feldolgozott vörös húsból naponta öt dekát kaphatnak, tőkehúsból napi tizet. A húsok kétharmada szárnyas, 7-10 naponként halat is készítenek a fekvőbetegeknek. Az étlapon van szárnyasmájkrém, virsli, grillezett és sült hús. A már meglévő daganat „viselkedését” nem befolyásolja az étkezés, a betegség annál sokkal gyorsabb lefolyású, minthogy a káros élelmiszerek kifejthetnék hatásukat – nyilatkozta a Népszabadságnak több onkológus. A daganat évtizedes és összeadódó toxikus hatások nyomán alakul ki, a kórházban a diéta értelme már csekély lenne.

Az egészséges emberek számára kiadott táplálkozási ajánlások irányadóak a betegeknél is – mondta a lapnak Kiss István professzor, a Pécsi Egyetem népegészségtani intézetvezetője. Hozzátette még: a kezelés alatt álló betegek esetében nagyon fontos a megfelelő és jó minőségű fehérjebevitel, kismértékben a húsfogyasztás sem tiltott – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink