hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

„Nem gyógyítjuk meg, csak kezelgetjük”

Az a kórházi szállító, aki kicsit is erőteljesebben követeli jussát, még a megrendeléseit is elveszítheti – jelzi az egészségügyi adósságpiacon kialakult helyzetet az [origo].

A lap számos cég képviselőjét szólaltatja meg, akikben az a közös, hogy képtelenek behajtani az egészségügyi intézményektől a nekik szállított áruk és szolgáltatások ellenértékét.

"Ehhez a kérdéshez is úgy közelítenek az illetékesek – idézik egyiküket –, ahogy a magyar egészségügyben általában szokás: nem gyógyítjuk meg, csak kezelgetjük. Sose tesznek a rendszerbe annyi pénzt, amennyivel működni tudna, csak ideiglenesen csökkentik a feszültséget. És a szándékot sem látjuk arra, hogy ez megváltozzon."  

"Megfenyegettek, hogy elveszítjük a megrendelést. Végül el kellett engednünk a sokhavi késedelmi kamatot, hogy beszállítók maradhassunk" - idézett fel egy állítása szerint jellemző történetet az egyik nagy hazai orvostechnikai cég ügyvezetője a cikkben. "Egyszer, hosszas és eredménytelen egyeztetési folyamat végén, a fizetési meghagyás eszközéhez nyúltunk. A pénzünket akkor megkaptuk, de utána évekre kiszorultunk az adott intézmény beszállítói közül" - említett egy hasonló esetet egy másik cégvezető – olvasható az origo.hu-n.

(forrás: [origo])
hirdetés

Könyveink