hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Nem fogad sürgősségi betegeket a Tétényi

Klinikai informatikai rendszerének bizonytalansága miatt nem fogad betegeket a Szent Imre Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya.

A több mint kétszázezer fő ellátásáért felelős intézmény csütörtök óta nem fogadja a sürgősségi ellátásra szoruló akut betegeket, informatikai rendszerének bizonytalanságai miatt – értesült a MedicalOnline.

A kórház ellátási területéről érkező sürgősségi és akut betegeket a Semmelweis Egyetem, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és a Honvédkórház sbo-jának kell fogadnia, míg a sürgős CT-ellátást igénylő pácienseket, valamint az akut stroke és trombózisos eseteket a Szent János Kórházba irányítják. Fül-orr-gégészeti ellátásra a Péterfy utcai Kórházat és a Dél-pesti Centrumkórházat (DPC) jelölték ki, ez utóbbi a pszichiátriai betegeket is fogadja, az SE, a a Honvédkórház, a János, a Nyírő és a dél-pesti kórházak mellett.

A sebészeti ellátásra szorulók a DPC-be és a János kórházba  érkeznek sürgősségi ellátásra, itt látják el – az akut ügyeleti rend figyelembevételével – a gasztrointesztinális vérzéses eseteket is, a Honvéd- és a Jahn Ferenc kórház mellett.

A Szent Imre Kórház ellátási területéről érkező betegek elhelyezésének koordinálásáért az Országos Mentőszolgálat felel, ugyanakkor a kórháznak – lehetőség szerint – saját osztályain kell elhelyeznie a sürgősségi ellátást átvállaló intézményekben megvizsgált és stabilizált betegeket.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink