hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Nem bitorolt szabadalom

Mégis a Richter nyerte a pert

A Richter Gedeon Rt. alendronát hatóanyagú készítményével kapcsolatos szabadalombitorlási perben a Fővárosi Ítélőtábla – a bejelentés napjára visszaható hatállyal – jogerősen megsemmisítette az MSD szabadalmát, a Fővárosi Bíróság pedig elrendelte az ideiglenes intézkedés feloldását.
A Richter Gedeon Rt. (RG) 2005. április 1-jén vezette be a magyar piacra alendronát hatóanyagú, csontritkulás elleni készítményét, mely a Merck and Co. Inc. (Merck) és az MSD Magyarország Kft. által forgalmazott készítményének generikus megfelelője. Az RG a hatóanyagot független eljárással gyártja, amelynek szabadalmaztatását kérte. A külföldi döntéseket is figyelembe véve az RG úgy ítélte meg, hogy a Merck and Co. Inc. termékszabadalma nem rendelkezett a törvényes feltételekkel, ezért a társaság 2003-ban kérte ennek megsemmisítését. Az Egyesült Királyságban ugyanis 2003-ban, Németországban pedig 2004-ben szintén az újdonság hiánya miatt már megsemmisítették a Merck termékszabadalmát, vagy az önként lemondott az oltalomról. A Magyar Szabadalmi Hivatal 2004. november 24-én kelt határozatával itthon is megsemmisítette a Merck and Co. Inc. szabadalmát az újdonság hiányára hivatkozva.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MEDICAL TRIBUNE
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés