hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Nem bírja anyagilag az újszíves ellátását a család

Nincs pénze ennivalóra, ruhára, de főként gyógyszerekre a tótkomlósi újszíves fiatalember családjának - írja a Békés Megyei Hírlap.

Tibi februári sikeres szívműtétje után az ő, illetve környezete sterilen tartása, az előírt táplálkozás és az orvosi vizsgálatok utazási költségei minden pénzünket felemésztették - nyilatkozta a lapnak a 16 éves fiatalember édesanyja, aki egyedül neveli újszíves fiát és másik gyermekét.

Az asszony szerint a felépülés legkritikusabb egy évére semmi segítség nem jár, pedig az ilyen betegek felerősítése, gondozása súlyos terhet ró a családra.

A hírlap által közöltek szerint egy újszíves ellátása havonta 240 ezer forintba kerül. Az oxigéndús víz, a 100 százalékos gyümölcslevek, a hőkezelt zöldségek, a vákuumcsomagolt sajtok, felvágottak, a teljes kiőrlésű pékáru, valamint az otthon készített sütemények költsége eléri a 150 ezer forintot, a steril körülmények megteremtése 18 ezer forintba kerül. Gyógyszerekre 22 ezer forintot költ a család, a havi négy orvosi ellenőrzési útiköltsége pedig eléri az ötven ezer forintot.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés