hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nem bérleti díj, hanem használati

Nem bérautókat kapnak az egészségügyi intézmények, jelezte az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a kórházfenntartó.

Mint írják, "a Népszavában megjelentekkel ellentétben nem bérautókat kapnak az egészségügyi intézmények, és nem kell bérleti díjat fizetniük. Ahogy azt prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter október elején bejelentette a kormány hárommilliárd forintos támogatásával több mint kilencven egészségügyi intézmény 249 korszerű, elektromos autót kap használatba a telephelyek közötti közlekedésre, vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra.

A lehetőséggel élő kórházaknak a vételárat nem, csupán a havi bruttó 53.973 Ft-os használati díjat kell kifizetniük, amelyben benne van a karbantartás, javítás- és szervizszolgáltatás, a szezonális gumicsere, a gumiabroncsok karbantartása és tárolása, a teljes körű CASCO biztosítás, a káresemények biztosítási ügyintézése és az asszisztencia szolgáltatás is. Ez az összeg töredéke annak, amit az egészségügyi intézmények a jelenlegi, nem elektromos autókra költenek. Mindemellett a hárommilliárd forintos állami támogatásból 132 töltőállomás is létesül az egészségügyi intézményeknél, amely tovább csökkenti a költségeket. A cikk durva félrevezetés, és a fentiek alapján egyértelmű, hogy a miniszter pontosan fejezte ki magát", írják.

hirdetés

Könyveink