hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Nem annyi a kalória...

Egy wales-i egyetemen tudományos körülmények között tesztelték, hogy a legnépszerűbb aktivitásmérő karkötők mennyire mutatnak pontos adatokat, írja a hvg.hu.

Az Aberystwyth Egyetem kutatói a piacon kapható olcsó és drága fitneszkarkötőket egyaránt vizsgálták, és megállapították, hogy a termékek bizony hajlamosak több elégetett kalóriát számolni, mint amennyit a szervezet valójában felemészt.

Megállapították, hogy a legkeresettebbnek számító aktivitásmérő, a Fitbit Charge 2 mindössze 4 százalékkal becsülte alul a ledolgozott kalóriát. Ehhez képest nagyon pontatlan adatokat közölt a karkötő akkor, amikor a viselője gyalogolt: 50 százalékkal túlbecsülte az elégetett kalóriát – olvasható a BBC-n.

Az olcsóbb eszközök – mint a Letscom HR és a Letsfit karkötői – jóval rosszabbul teljesítettek, amikor a tesztalanyok futottak: a karkötők 33-40 százalékkal becsülték alul az elégetett kalória mennyiségét. Gyaloglásnál a Letscom 15,7 százalékkal több égetett kcal-t mutatott, a Letsfit viszont meglehetősen pontos volt, mindössze 2 százalékot tévedett, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!