hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Nem a szélén, már szakadékban az egészségügy!

Irracionális döntés, hogy az új Munka Törvénykönyvének tervezete szerint negyedére csökkentenék az éjszakai, és megszüntetnék a délutáni műszakpótlékot - mondta Rácz Jenő, a Kórházszövetség elnöke a KlubRádió Reggeli Gyors című műsorában.

Az ápolók és a nővérek fizikailag túlterheltek. Az nem alternatíva, hogy vagy itthon maradnak, és 30 százalékkal csökkentik a bérüket, vagy elmennek és külföldön az ötszörösét keresik a hazai fizetésnek. Ki marad itthon néhány év múlva, aki gyógyít bennünket? – tette hozzá.

"Nem a szakadék szélén tántorog az egészségügy, már rég beleesett. A műszakok kiállítása mindennapos problémát jelent, nemcsak az aneszteziológián, hanem több kórház sebészetén súlyos a probléma. Azonnali komplex intézkedések kellenek."

Hozzá kell nyúlni a szolgáltatási pénzhez és a struktúrához. Ebből a finanszírozásból nem lehet működtetni az egészségügyet. Ha nem is 250 milliárd forintot, de legalább annyit bele kellene tenni a rendszerbe, amennyi segít az adósságcsapdából való kilábalásban - hangsúlyozta a Kórházszövetség elnöke.

A közelmúltban csoportosan távozott negyven nővér a pécsi klinikáról Németországba, ahol a nettó kezdő fizetés jóval félmillió forint felett van.

A beszélgetést itt hallgathatja meg.

(forrás: Klubrádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés