2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Nem a nukleáris háborútól kell tartani

Bill Gates szerint nem a nukleáris háború fenyegeti leginkább az emberiséget, hanem egy pusztító járvány, vagy a bioterrorizmus, írja a 24.hu.

Bill Gates és felesége, Melinda Gates a közegészségügyről szóló éves Goalkeepers jelentésben osztotta meg, hogy úgy látják, az elkövetkező évtizedben krónikus és fertőző betegségekre kell felkészülnie az emberiségnek, és bár évről évre rengeteget fejlődik az orvostudomány, sok dologra még nem vagyunk felkészülve – írja a 24.hu. Kiemelkedhet magából a természetből, vagy okozhatja egy terrorista keze, de az epidemiológusok szerint egy levegőben terjedő kórokozó több mint 30 millió embert pusztíthat el egy év leforgása alatt. Úgy tartják, hogy ésszerű esély van arra, hogy a világ az elkövetkező 10-15 évben megtapasztalhat egy ilyet.

Gates aggodalmait több szakember is osztja. Az amerikai Blue Ribbon Study Panel biovédelmi csoport korábbi elnökségi tagja, George Poste szerint ugyan 100 évig sikeresen megúsztuk pusztító betegségek nélkül, hamarosan bekövetkezhet egy olyan horderejű dolog, mint az 1918-as spanyolnátha, ami az első legpusztítóbb járvány volt, és 50 millióan haltak bele szerte a világon. Poste viszont úgy tartja, hogy egy ilyen kiterjedtségű bioterrorista támadás nem kivitelezhető az összetettsége miatt, és a következő, fenyegető betegség természetes úton jelentkezhet.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink