hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Nagy dobásra készül az Amazon

Az Amazon ezidáig szunnyadó óriásként lapult meg az egészségügyi szektorba már egy ideje bele-belekóstoló bigtechek mellett, ám előnyös helyzetéből fakadóan könnyen a verseny élére állhat, írja a Portfolio.

Az e-kereskedelmi óriás nagy dobásra készül a betegellátást támogató technológiai arzenáljával, amelynek zászlóshajója egy AI-alapú kórházi operációs rendszer, ami az orvosi nyilvántartások rendszerezésében és a betegségmegelőzésben fogja támogatnia kórházakat, közli a lap. Mint írják, az Egyesült Államokban az egészségügyi költségek óriásira duzzadtak az elmúlt években és ezek nagy része a munkáltatói oldalon keletkezett. Egyes felsővezetők szerint 5-10 éven belül fenntarthatatlanná válhat a munkáltatók egészségügyi finanszírozása.

A bigtechek úgy látják, hogy az új fejlesztésekkel - amelyek egyre okosabbak lesznek és egyre hatékonyabban monitorozzák az egészségi állapotunkat - orvosolni tudják majd az elszállt költségeket. Amíg a big data hatékonyabb egészségügyi eljárásokhoz vezet, a stabil szélessávú kapcsolat a távolsági orvoslátogatást teszi egyre vonzóbbá. Mindez pedig alapjaiban formálhatja át az egészségügyi rendszer működését, ami a várakozások szerint olcsóbb is lesz majd.

Az, hogy ezt mennyire gondolják komolyan a techóriások, az a befektetések mértékén is látszik: a Facebook, az Amazon, a Microsoft, a Google és az Apple fejlesztései a 2020-as évben elérték a 3,7 milliárd dollárt, ami további 3,1 milliárddal nőtt az idei év feléig.

További részletek

(forrás: Portfolio)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!