hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Egészségipar

Műszeradomány a Kanizsai Dorottya Kórháznak

A Gyermekrák Alapítvány négymillió forint értékben vásárolt hiánypótló orvostechnikai eszközt a Kanizsai Dorottya Kórháznak. A BERA készüléket 2009. július 14-én adja át Balogh István, az alapítvány elnöke prof. Dr. Bátorfi Józsefnek, a kórház főigazgatójának.

Az adomány a legjobbkor érkezik, hiszen a súlyponti kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályán az orvosok ez idáig egy tizenegy éves, gyakorlatilag használhatatlanná vált készülékkel voltak kénytelenek ellátni a betegeket. Az elavult készülék további használata veszélybe sodorta volna a színvonalas betegellátást, az új készülék beszerzését a Kórház gazdasági helyzete azonban nem tette lehetővé.

Az alapítvány kiemelkedően közhasznú szervezeti minősítésének megfelelően Nagykanizsa Megyei Jogú Várossal aláírt együttműködési megállapodás alapján vásárolta meg a készüléket. A megállapodás szerint az alapítvány az önkormányzat helyett vállalta a műszer beszerzését.

A most átadásra kerülő BERA készülék a halló és egyensúlyérzékelő ideg működési zavarainak és daganatainak diagnosztizálására szolgál. A műszernek nélkülözhetetlen szerepe van a daganatos folyamat előrehaladásának mérésében és a betegség prognózisának megítélésében. További nagy előnye, hogy segítségével az esetlegesen kiújuló daganatok egészen korán felismerhetővé válnak.
 
A műszer a rákos gyermekek diagnosztizálásán túlmenően képes információt adni az orvosnak a csecsemők, a kisgyermekek és az eszméletlen betegek hallásproblémáiról is.

A mai kor igényeinek mindenben megfelelő készüléket a Gyermekrák Alapítvány a személyi jövedelemadó egy százalékából befolyt támogatásból tudta megvásárolni!

A Kórház műszerparkjának fejlesztését az Alapítvány 2008-ban 11.7 millió forint értékű műszervásárlással már támogatta.

OTS

cimkék

hirdetés

Könyveink