hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

MUSA mikrosebészeti robotasszisztens

Az OTSZ Online szerint CE-jelölést kapott, így az Európai Unióban is forgalmazhatóvá vált a MicroSure mikrosebészeti robotasszisztense, a MUSA.

A MUSA robotot mikrosebészek és mérnökök fejlesztették abból a célból, hogy a nagy precizitású robotasszisztens a sebész mozdulatait a milliméter alatti tartományba skálázza le. A robotot elsősorban kis méretű szöveteken végzett precíziós műtétekhez ajánlja a gyártó, így például gyermek-érsebészeti beavatkozásokhoz, egyes plasztikai sebészeti eljárásokhoz (free-flap – lebeny szabad átültetése mikrovaszkuláris anasztomózissal) valamint ujj- és kézreplantációs műtétekhez.

 

 Mikrosebészeti műtét – munkában a MUSA robotasszisztens

A MUSA a világ első olyan sebészeti robotja, amely nyílt mikrosebészeti eljárásokhoz is használható. A készülék olyan műtéti beavatkozásokhoz javasolt, amelyeknél olyan pontossággal kell eljárni, hogy a korlátozó tényező a fiziológiás tremor vagy a műtéti terület rossz hozzáférhetősége. A MUSA alkalmazásával lehetséges az 0,3 mm-nél is kisebb átmérőjű nyirokereken végzett nyiroksebészeti eljárás elvégzése, az első ilyen kísérleti műtétet 2017-ben végezték el.

  

A MUSA kompatibilis a konvencionális sebészeti eszközökkel, és bármilyen sebészeti mikroszkóppal használható (a gyártó a ZEISS TIVATO 700 teljes mértékben integrált vizualizációs rendszerét javasolja)

További részletek

(forrás: otszonline.hu )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés