hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Müller Cecília: A megbetegedések 87 százalékát az omikron okozza

A koronavírus-megbetegedések 87 százalékát az omikron variáns okozza, ennek a mutációnak a fertőzőképessége rendkívüli, azonban a védőoltás jelentősen enyhítheti a betegség lefolyását mondta az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik még nem kapták meg a védőoltást, hiszen minden koronavírus elleni oltás növeli a szervezet immunválaszát, így a védelmet is.

A szakember azt javasolta, hogy minden 12 évesnél idősebb ember kérje a védőoltás harmadik adagját, ha a második dózis beadása óta négy hónap eltelt.

Közölte: mindenki kérheti az oltást a januári akciónapokon. Minden csütörtökön és pénteken délután, illetve minden szombaton előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet oltáshoz jutni az oltóhelyeken, valamint a háziorvosoknál az előre megjelölt szombati napokon.

Müller Cecília hozzátette: akik átestek a betegségen, valamilyen fokú védettséget szereztek, de ez a védettség rövid ideig tart és nem elégséges. "Aki oltatlan, de átesett a betegségen, az ő számukra is a védőoltás jelenti a védelmet" – fogalmazott.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink