2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Most a szociális miniszter az egészségügyi is

Alois Stöger jelenlegi szociális ügyi miniszter veszi át ideiglenesen az egészségügyi miniszter hivatalát Ausztriában a csütörtökön elhunyt Sabine Oberhausertól.

Sabine Oberhauser szociáldemokrata politikus 2014 szeptembere óta vezette az egészségügyi és nőügyi minisztériumot. Az 53 éves tárcavezető már egy héttel ezelőtt Alois Stögert kérte meg a hivatali ügyek vitelére hosszúra nyúló kórházi kezelése miatt.

Stöger 2008 és 2014 között már vezette az egészségügyi tárcát, azt megelőzően pedig a felső-ausztriai betegbiztosítási intézet igazgatója volt. 2014 és 2016 között a közlekedési, innovációs és technológiai minisztériumot irányította. A szociális miniszteri posztot 2016 januárjától tölti be, mivel elődje, Rudolf Hundstorfer a szociáldemokrata párt államfőjelöltje lett.

Pénteken Alois Stöger Christian Kern osztrák kancellár és Alexander Van der Bellen államfő jelenlétében aláírta az ideiglenes megbízását. Christian Kern, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnökének közlése szerint az elkövetkező napok a gyászról szólnak, csak azt követően egyeztetnek a párton belül, hogy ki veszi át a miniszteri tisztséget.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink