hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mosoda a kórházban, lelet a felhőben

Lezárult a törökbálinti tüdőgyógyintézet két fejlesztése, melyhez a vissza nem térítendő forrást a kormány biztosított, közölte az intézmény.

Nyolcvankilenc millió Ft-ból megújult az intézet saját mosoda gépparkja, gépészete, külseje. A jelenlegi, napi 1000 kg-s kapacitást képesek megduplázni, és ezzel a hatékonyságukat növelni, mely saját gazdálkodási eredményüket javítja. Nem kevésbé fontos a környék lakossága szempontjából a munkahelyteremtés lehetősége is. A fejlesztés természetesen nem arról szól, hogy „mosodaüzemmé" váljon egy kórház, hanem épp ellenkezőleg, arról, milyen piaci szerepvállalásra képes egy egészségügyi intézmény, ha a vezetés kreatívan keresi a bevételi forráslehetőségeket, és – természetesen – ha ehhez még plusz támogatást is kap. 

A fejlesztés másik eleme az orvostechnológiát szolgálja, szintén 80 millió Ft értékben. Az újonnan beszerzett két digitális röntgengéppel a tüdőgyógyintézet teljes tüdőszűrő hálózatának gépparkja digitalizálódott. A hagyományos röntgenfilmes vizsgálatokhoz képest ennél a technológiánál sokkal kisebb a pácienseket érő röntgensugár terhelés, és nem szennyezi a környezetet sem mérgező fém-vegyülettel.

A képek a hamarosan induló Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) jóvoltából valóban a „felhőben" várakoznak arra, hogy ott és akkor álljanak a kezelőorvos számára rendelkezésre, amikor a beteg érdekében arra szükség van.

(forrás: Törökbálinti Tüdőgyógyintézet)
hirdetés

Könyveink