2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Mondja el véleményét az EU jövőjéről!

Mindenki elmondhatja Brüsszelnek, hogy miért szereti vagy nem szereti. Az EU elindította a Konferencia az Európai Unió jövőjéről nevű kezdeményezést, írja a 24.

Az Európai Unió több szintjén is évek óta érezni lehetett, hogy a szervezet eltávolodott attól, amit az európai állampolgárok várnának tőle. Az EU még mindig népszerű Európában, de vannak bizonyos részei, amelyek egyre kevésbé. A gyakran EU-szkeptikus populisták megerősödése, majd a koronavírus okozta válság csak felerősítette azt a kényszert, hogy az EU a gyakorlatban is igazodni tudjon az állampolgári elvárásokhoz, vagy legalább értesüljön arról, melyek ezek.

A konferencia ötletét Emmanuel Macron dobta be 2019-ben. A konferencia úgy zajlik, hogy az állampolgárok először tíz témában alkothatnak véleményt egy honlapon. A témák között ott van a migráció, az egészségügy, a gazdaság.

A mostani véleményalkotást személyes programok és a konferencia ülései váltják majd, hogy végül 2022-ra letegyenek egy komplett javaslatcsomagot az EU összes intézménye elé, amelyben ajánlásokat fogalmaznak majd azzal kapcsolatban, hogyan kellene az európai polgárok igényei szerint átalakítani az uniót, írja a lap.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink