hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Molnár Attila lesz az EGVE elnöke

Molnár Attilát választották meg az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete jelölt elnökének az EGVE legutóbbi közgyűlésén.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár korábbi finanszírozási főosztályvezető-helyettesét kétharmados többséggel választották meg a küldöttek.

A jelölt elnök választási programjában leszögezte: szervezetük a mindenkori politikai és ágazati irányítás szakmai partnere szeretne lenni. Ami a szűk szakmai testületeket illeti, Molnár változatlanul a Magyar Kórházszövetséget, valamint a Medicina 2000 Szakellátó Szövetséget tekinti az EGVE stratégiai partnereinek, de más szervezetek felé is nyitnának, konstruktív partneri kapcsolatot kínálva nekik.

Ami az egyesület „belső” ügyeit illeti, erősíteni kívánja az EGVE régiós tevékenységét, miközben fontosnak tartja azt is, hogy a gazdasági vezetők szervezete vonzóvá váljon a fiatal szakemberek számára, hatékonyabbá váljon a belső kommunikáció, állandó szakmai munkacsoportok alakuljanak az aktuális problémák megoldási javaslatainak kidolgozására. S végül: önálló jogszabályban rögzítené az egészségügy gazdasági és műszaki területein dolgozók jogait és kötelességeit, s szorgalmazná az egységes ágazati számviteli szabályok kialakítását.

MedicalOnline
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink