2024. április. 20., szombat - Tivadar.

MOK: kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be a hamis illúziók kergetését

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és megyei szervezeteinek vezetői kéréssel fordulnak a magyar emberekhez, szakmai és politikai döntéshozókhoz, újságírókhoz, médiában szereplő véleményformálókhoz.

A COVID-19 járvány eddigi legsúlyosabb időszakában, a 23. órában arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását.

A nyilvánosságra kerülő vagy szakmai felületeken megvitatott, elsősorban a megbetegedések hatalmas számából következő ellátási problémákból ne politikai tőkét akarjanak kovácsolni, hanem összefogva a politikai, gazdasági és társadalmi kapcsolatrendszerüket a helyi és országos problémák azonnali megoldásának érdekében mozgósítsák.

Kérjük a sajtó képviselőit, hogy ne legyen értelmezhetetlen szakadék a kormánykritikus és a kormánypárti vagy közszolgálati hírek között, mert a tények nem oldalfüggők, ellenben a mindkét irányba vitt szélsőség emberéletekbe kerülhet. Kérjük, jelen helyzetben a  hangzatos, klikkvadász szalagcímek helyett a korrekt és objektív tájékoztatást tartsák szem előtt, ne az online katasztrófaturizmust szolgálják ki tevékenységükkel.

A járvány elleni eredményes küzdelem egyik feltétele az együttműködés, a másik a tiszta, őszinte, a tényeket tisztelő beszéd lehetősége. Kérünk mindenkit, hogy a hónapok óta az emberéletek megmentésén küzdő orvosok, egészségügyi dolgozók segélykiáltásait, a valós helyzetet, mindennapi küzdelmeiket leíró beszámolóit ne keverjék össze a politikai nyilatkozatokkal. A problémák leírása nem felelősöket kereső kritika, hanem megoldásra váró feladatok tömege, amelyek megoldásában az Orvosi Kamara mindig szakmai partner kíván lenni.

Most az összefogásnak, az azonnali cselekvésnek van itt az ideje, nem a széthúzásnak és hibáztatásnak. 

„Ahol akarat van, ott út is van.”

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és a területi szervezeteinek elnökei

cimkék

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés