hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Mobil szűrőprogram a legszegényebb térségekben

Mobil szűrőprogramot indít a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórháza, a Philips Magyarország Kft. és a T-Systems Magyarország Zrt. a "Magyarország legkiszolgáltatottabb térségeiben élők" egészségügyi vizsgálatára, jelentette be Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője.

Kozma Imre elmondta, elsősorban a fiatalokra és a gyerekekre figyelnek majd, és a szűrővizsgálatokon túl fontos része lesz a programnak a testi-lelki nevelés. Szeretnék rávezetni őket az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, valamint cél a dohányzás és az alkoholfogyasztás visszaszorítása is.

A programban az orvosok és a két cég munkatársai is önkéntesként vesznek részt. A mobil szűrőállomást a Philips Magyarország Kft. biztosítja, az informatikai hátteret pedig a T-Systems Magyarország Zrt., amelynek segítségével a vizsgálat helyszínétől akár száz kilométerre is elemezhetik a mért vizsgálati eredményeket a szakemberek.

A mozgatható eszközzel eljuthatnak olyan vidékekre, ahol az emberek nem járnak szűrésekre, és így nagyon korai fázisban megtalálhatják a szív és érrendszeri betegségben szenvedőket, ezáltal pedig az orvosok sokkal hatékonyabban és humánusabban gyógyíthatják őket.Toldy Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója, a programot vezető kardiológus az MTI-nek elmondta: az elkövetkező két hónap a program tanulófázisa, amikor a résztvevő önkéntesek budapesti helyszíneken megtanulják kezelni az új technológiát. A csapatot alkotó hat-nyolc orvos és kétszer ennyi segítő egy délelőtt körülbelül kétszáz embert tud megvizsgálni.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés