hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Mobil CT a Bajcsyban: az ÁEEK szerint sikertörténet

A diagnosztikai berendezések le- és felszerelése alatt a betegellátás előre tervezett módon történik – reflektált az ÁEEK a hvg.hu cikkére.

Kapcsolódó cikkek

„Február 1-jétől megkezdődött a diagnosztikai berendezések le- és felszerelése, ezen időszak alatt a betegellátás előre tervezett módon történik. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegeinek CT- és MR-diagnosztikai ellátása a teljes magyar radiológus közösség szakmai összefogásával valósul meg, és mint ilyen, sikertörténet” – válaszolta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), miután a hvg.hu megírta, hogy átmeneti megoldásként egy kórházudvarra beparkolt kamionban működő CT-vel vizsgálják a fekvőbetegeket, míg a járóbetegeket más kerületbe irányítják.

„A kórház mindent megtesz annak érdekében, hogy a betegek hozzájuthassanak a szükséges vizsgálatokhoz, ennek egyik része, hogy a fekvőbetegek számára az intézmény területén egy mobil konténer CT-vel végzik el a diagnosztikai ellátást” – válaszolta az ÁEEK.

Elismerték, hogy Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben a korábbi szolgáltatói szerződés lejárta miatt van szükség a diagnosztikai szolgáltató váltására. A hivatalos válaszban viszont csak arra hivatkoznak, hogy „a standardok szerint bonyolított, nyílt közbeszerzésen bárki, szabadon indulhatott” és „a rövid átmeneti időszakot követően” az „új szolgáltatás sokkal előnyösebb lesz, hiszen korszerűbb berendezéseken zajlik majd a diagnosztikai ellátás”.

A betegellátás mindvégig folyamatos és biztonságos, a szakmai szabályok maximális betartása mellett. Az intézmény vezetése mindent megtesz a betegek átmeneti kényelmetlenségének minimálisra csökkentése érdekében. A betegek tájékoztatása a Bajcsy kórház honlapján teljes körű, a hírek, az előjegyzés és a betegfelvételi menüpontok alatt egyaránt olvasható” – közölték.

Viszont egyáltalán nem válaszoltak a hvg.hu eredetileg feltett kérdéseinkre, amelyeket itt olvashat.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink