hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mit tartogat még a Horizont 2020?

Az NKFI Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve 2019. június 11-én szakmai fórumot szervez, amelynek célja, hogy bemutassa, hogyan válhatnak sikeresebbé a magyarországi pályázók az EU kutatási és innovációs keretprogramjaiban.

A rendezvényen részt vevő hazai vállalkozások, kutató szervezetek, egyetemek és egyéni kutatók tájékozódhatnak a tervezett támogató kormányzati intézkedésekről, valamint ízelítőt kapnak a 2021-től induló Horizont Európa program újdonságaiból is.

Az Európai Unió Horizont 2020 (H2020) keretprogramjában számos jelenleg is nyitott és folyamatosan pályázható felhíváson lehet elnyerni kutatás-fejlesztési és innovációs támogatásokat. Fontos, hogy a magyar résztvevők az eddiginél hatékonyabban használják ki ezeket a finanszírozási lehetőségeket és sikeresen pályázzanak mind a jelenleg futó, mind a 2021-ben induló, következő keretprogram uniós forrásaira. Annál is inkább érdemes erre mielőbb felkészülni, mivel a közvetlenül Magyarországon pályázható Strukturális Alapokból finanszírozott pályázati források (GINOP, VEKOP) drasztikusan csökkenni fognak.

A hazai pályázati sikeresség elősegítésére az NKFI Hivatal új intézkedéscsomagot tervez, a szakértői szolgáltatások megerősítésétől kezdve a hazai rásegítő pályázatok rendszerének megújításáig. A rendezvény keretében bemutatják ezeket az operatív lépéseket és a Nemzeti Kapcsolattartók (NCP) pályázókat segítő munkáját, emellett egy sikeres H2020 pályázó és egy hazai pályázat értékelő szakértő is megosztja gyakorlati tapasztalatait. A magyar pályázó szervezetek minél korábbi felkészítése érdekében ismertetik a 2021-ben induló Horizont Európa keretprogram fő irányvonalait is.

Az érdeklődők a helyszínen kérdéseket tehetnek fel a szakértőknek.

Időpont: 2019. június 11., 11.00 – 14.00 óra között
Helyszín: Continental Hotel Budapest (1074 Budapest, Dohány u. 42-44.)

Részletes program

hirdetés

Könyveink