hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Mit műtsz kis szűcs?

Az önmagát megoperáló nagyatádi nyugdíjas esete nem maradt visszhangtalan: a HáziorvosBlog szerzője saját szakmai tapasztalatait adta közre, az ÉS publicistája továbbgondolta az esetet.

Felőlem ideküldheti a beteget, én megnézem, és úgyis visszairányítom a háziorvosához” – ezt a választ kapta a blog címszereplő szerzője a területileg illetékes sebészettől, amikor ellátót keresett betegének, aki már egy ideje önmaga kezelte rögös visszerét, miután a szakorvos csak hónapokkal később akarta fogadni az asszonyt.

A blog szerzőjét beszámolója szerint meghökkentette, hogy a nagyatádi nyugdíjas hihetetlennek gondolt esete szinte „bejön” a rendelőjébe.

„Akár szórakoztató is lehetne azon évődni, hogy a belgyógyász vagy a sebész a hülye (és mind közül mindig a háziorvos), ha a betegnek nem lenne közben fájdalma” – szűri le a haziorvosblog.hu-n, miután beidézi a szakmai irányelv esethez illő passzusát is.

„Állítjuk, hogy egy átlagos képességű beteg minden további nélkül műteni is képes lenne, ha az orvostársadalom levetkőzné végre a hiúságát” – emeli ki az eset egy másik aspektusát  Megyesi Gusztáv a Népszabadság oldalán közölt írásában, amelyben áttekinti, hogy milyen szépen fejlődtek a magyar betegek az elmúlt esztendőkben a kórházi önellátás terén...

(forrás: HáziorvosBlog)
hirdetés

Könyveink