hirdetés
hirdetés
2024. április. 17., szerda - Rudolf.
hirdetés

Minőségi táplálékkal a gyógyulásért

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika és a Gyermekétkeztetési Alapítvány most induló együttműködése nyomán 2009 január 1-jétől évente 10 gyermek kap havi 36 ezer forint étkezési hozzájárulást azok közül, akik rosszindulatú daganat vagy idült kórkép (például anyagcsere-, vese- vagy gasztroenterológiai betegség) miatt állnak rendszeres gondozás alatt a klinikán.

A klinika dietetikus szakemberei emellett új kiadványokkal is segítik a szülőket a fehérjedús, könnyen emészthető, vitaminban és nyomelemekben gazdag étrend összeállításában. A kezdeményezés célja, hogy a megfelelő minőségű és összetételű otthoni táplálkozás anyagi és elméleti hátterének biztosításával járuljon hozzá a hosszú távú terápia sikeréhez.
A szervezők kísérletnek szánják az első évet, melynek tapasztalatai alapján a jövőben akár a támogatás összegén, akár annak formáján megteszik majd a szükséges változtatásokat, sőt az anyagi lehetőségek bővülése esetén remélhetőleg mód nyílik a támogatottak körének kiterjesztésére is. Ez utóbbira annál is inkább szükség van, mert pillanatnyilag a rászorulók töredéke juthat ilyen irányú segítséghez.
A Gyermekétkeztetési Alapítvány már most is mintegy 3600, nehéz körülmények között élő gyermek rendszeres étkeztetését biztosítja, de az új kezdeményezés az első próbálkozás arra, hogy egyénre szabottan javítsa a beteg gyermekek életminőségét, sőt életkilátásait is.
A kezdeményezést a Gyermekszegénység Elleni Program és az UNICEF Magyar Bizottsága is példaértékűnek tartja.

Dr. Simonfalvi Ildikó

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés