hirdetés
2019. december. 07., szombat - Ambrus.

Minőségi standardok és minták a genetikai vizsgálatokban

A hibák az egészségügy minden területének jól ismert, nem kívánt elemei. A téves teszteredmények nem számítanak ritkaságnak és a iatrogén ártalmak jól ismert elemei. Az inkorrekt genetikai vizsgálati leletek egyrészt szükségtelen és irrreverzibilis hatású beavatkozásokhoz vezethetnek, másrészt a családtagok szempontjából elvész a betegség prevenciójának lehetősége illetve fölösleges akár pszichikai terhelést jelentenek. Más patológiai vizsgálatokhoz hasonlóan a genetikai tesztek láncolatának bármely pontján is bekövetkezhetnek hibák, kezdve attól, hogy a klinikus melyik vizsgálat végzése mellett dönt, egészen odáig, hogy az eredmények alapján milyen klinikai döntések születnek.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. S.I.
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A háziorvostan rovat szerkesztői

Háziorvos rovat szerkesztői

Aktuális rovatszerkesztő


 

 

 

Dr. Patócs Attila

egyetemi docens

Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézet

Szakmai önléletrajz

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.