hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Miniszteri biztosok országa

Puritán kormányzást ígért, mégis minden korábbinál nagyobb a kormányzati bürokrácia az Orbán-kabinetben. A Célpont összeszámolta, hogy csak a biztosok száma idén már meghaladta a százat.

Az állami apparátus fenntartása még sohasem volt olyan drága, mint most. A kormányzat egyre több embert fizet. A Miniszterelnökség idén már 10,2 milliárd forintot költhet bérekre, s a Nemzetgazdasági Minisztériumnál is ugrásszerűen megnőttek a kiadások, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium fenntartása pedig kétszer annyiba kerül, mint öt éve.

Az Orbán-kormány a biztosok számával is rekordot döntött. Idén volt olyan időszak, amikor 102 biztost fizettek a magyar állampolgárokszámolta össze a Célpont című műsor.

Egységes komolyzenei koncepció kialakításáért és a végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos, tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott – úgy tűnik, minden részterületnek saját biztosa van. Külön ember foglalkozik a nemzeti ásványvagyon hasznosítására irányuló feladatokkal is.

Kasó Attila, a nemzeti ásványvagyon hasznosítására irányuló feladatokért felelős miniszteri biztos megpróbálta összegezni feladatait.

– A talajjavítás, talajerő-utánpótlás témája ásványi anyagokból, ez önmagában marha nagy terület.
És azt ön egyedül viszi?
– Hát, nem lehet semmit sem egyedül vinni. Úgy mondanám, hogy koordinálok benne. Embereket hozunk össze, részt veszünk dolgokban.

Az elmúlt egy évben összesen 80 miniszteri, 5 miniszterelnöki biztos volt, illetve 17 miniszterelnöki megbízott. Ezenfelül 12 minisztert, 56 államtitkárt és 113 helyettes államtitkárt, valamint 13 kormánybiztost fizetnek az adófizetők.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink