2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Miniszterelnöki hátraarc

Theresa May visszavonta választási programjának azt a részét, amely az idősek egészségügyi ellátását kurtítaná meg, írja a Privátbankár.

Mindez az után történt, miután pártjának előnye egy hét alatt a felére esett. Így viszont sokan megkérdőjelezik a miniszterelnök és pártjának szavahihetőségét, hisz ezek után miért ne fordulhatna elő hasonló máskor is? – kérdezi a lap, amely megvizsgálta, mi lehetett az oka, hogy a brit Konzervatív Párt előnye 20 százalékról 10 körülire csökkent a Munkáspárttal szemben egy hét alatt.

Már múlt héten, a választási manifesztum kiadása után biztosra vettük, hogy nagy visszaesés lesz, emlékeztet a lap, mely szerint az Európai Unióból való kilépéssel kapcsolatban ijesztő dolgok szerepeltek a programban, sőt a miniszterelnök figyelmeztetett, hogy aki rá szavaz, szabad kezet ad neki, hogy akár semmiben sem állapodjon meg az EU-val. Ez a választóknak azt a 48 százalékát, akik tavaly a népszavazáson az Európai Unióban maradás mellett voksoltak, hidegzuhanyként érhette, így sokuk megtette, amit a miniszterelnök kért, és alaposan átgondolta a dolgot. Azonban Theresa May nem ebben a kérdésben visszakozott, hanem egy másikban: az időskorúak szociális gondozásával kapcsolatban.

További részletek

(forrás: Privátbankár)
hirdetés

Könyveink