hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Minek annak rokkantkocsi, akinek van felesége?

Önkényes eszközökkel szelektálnak azok között, akik állami támogatással akarnak elektromos kerekesszéket vásárolni – jelzi a figyelo.hu.

A lap a jogszabályt felidézve emlékeztet, hogy lényegében az kaphat joystickos elektromos kerekesszéket, akinek a végtagjai közül csupán egyik keze használható. Csakhogy, s erre idéz példákat az írás, a regionális egészségpénztár különböző, meglehetősen furcsa indokkal utasít el szakorvosi papírral rendelkező rokkant embereket. Ennek az lehet az oka – írják  – , hogy a deficites egészségkassza minden módon igyekszik a kiadásait csökkenteni, ha kell, a súlyosan mozgáskorlátozott emberek jogosultságának korlátozásával.

Egy dél-magyarországi közgyógyellátó bolt vezetőjének tapasztalataival is alátámasztják ezt: Kizáró ok például az, ha a rokkant ember lakóhelyéhez nem vezet aszfaltozott út. (A hazai cigánytelepek többsége ilyen, de a legtöbb település lakott területén akad még földút.) Állítólag földúton nem tud menni az elektromos jármű. Ennél kevésbé érthető, hogy megtagadják az elektromos széket mindenkitől, akinek házastársa van, mondván: van, aki ellássa, és van, aki segítsen a mechanikus kerekesszékkel való közlekedésben. Ugyanezzel az indokkal utasítják el a szociális otthonok lakóit isolvasható a figyelo.hu-n.

(forrás: Figyelő)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés