hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Egészségpolitika

Mindszenti betegügy: folytatásos teleregény

Újrakezdődött a mindszenti beteg ügyében a közigazgatási per a hódmezővásárhelyi kórház és az Egészségbiztosítási Felügyelet között a Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán.
A felügyelet két és fél éve hárommilliós bírsággal sújtotta a kórházat azért, mert 2007. április 6-án egy odaszállított beteget továbbküldtek Szentesre, aki azonban útközben a mentőautóban elhunyt.

A hárommilliós bírságot kiszabó felügyeleti határozat ellen a kórház által megindított közigazgatási perben 2008 áprilisában az FB kihirdette — és 2009 márciusára írásba foglalta — az elsőfokú ítéletet, ám azt másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblának hatályon kívül kellett helyeznie és új eljárást elrendelnie, ami szerdán kezdődött el. Kiderült ugyanis, hogy a korábban első fokon eljárt —  és azóta már fegyelmivel eltávolított — fővárosi bírósági bíró munkája során több más ügye mellett ebben a perben is példátlanul súlyos jogszabálysértéseket követett el. Többek között az eljárásban két egymástól eltérő ítéletet hozott.
A haláleset miatt indult büntetőperben a Szegedi Városi Bíróság november 6-án kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében pénzbüntetéssel sújtotta a hódmezővásárhelyi kórháznak azt az orvosát, aki az odaszállított beteget továbbküldte.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink