hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Mindentudó okosmérleg

2009-ben rántotta la a leplet a maga nemében úttörő, első testzsírösszetétel-elemző mérlegéről egy Withings nevű, francia cég. A termék piaci bevezetése óta rengeteg víz hömpölygött le a Dunán, és az okosmérlegek piaci szegmensében jelentősen kiéleződött a verseny. A Withings elhatározta, hogy 2022-ben ismét magához ragadja a kezdeményezést, és ezért még idén forgalomba bocsátja Body Scan nevű, immár ismételten pionírnak nevezhető modelljét.

A Body Scan legjelentősebb újítása egy kihúzható fogantyú, amely a „házi diagnosztikai” készülék lehetőségeinek tárházát jelentősen kiszélesíti.

A mozgatható, dupla markolatú komponensbe 4 darab, rozsdamentes acélból készült elektródát ágyaztak a fejlesztők. Ez a kialakítás az okosórák egycsatornás elemzéseivel szemben a fogantyút megragadó felhasználón akár hatcsatornás EKG-vizsgálatok „elvégzését” is lehetővé teszi. Ha a leírt információk igazak, a Body Scan ilyen módon a szívritmuszavarok kimutatásában már különösen szakavatott lehet.

Forrás: Withings

Az új mérlegben visszaköszönő, rendkívül hasznos újdonság még egy, a perifériás neuropátiát előzetesen előrejelző rendszer is. Ez az orvosi terminus olyan idegbetegségeket takar, amelyek például a cukorbeteg emberekre komoly kockázatot jelentenek. A mérlegben és az érzékelő fogantyúban található elektródák képesek felmérni, hogy stimuláció hatására a felhasználó verejtékmirigyeiből mennyi kloridion szabadul fel, ami elméletileg az említett veszélyek korai felismerését jelentősen megkönnyíti. Maga a megközelítés nem új, de fürdőszobamérlegekbe integrálva azért még nemigen lehetett találkozni vele.

A Body Scan a testösszetételt a bioelektromos impedanciaanalízis eszközével térképezi fel. A dupla markolat ezen vizsgálatban is rendkívül fontos szerephez jut, alkalmazásával ugyanis az eddigieknél sokkal részletesebb mérést lehet elvégezni. A korábbi Withings mérlegek, csakúgy, mint az összes többi érzékelő fogantyú nélküli mérleg csupán a szervezet alsó felének összetételét képes kielemezni, és a test felső tájékára vonatkozó adatokat csak ezen értékek alapján próbálja felbecsülni. A Body Scan immár minden egyes területre leszűkítve pontos információval tud szolgálni.

Forrás: Withings

A beépített akkumulátor a szerkezet számára egy szusszal nagyjából egy évnyi működésre képes elegendő energiát biztosítani, és USB-n keresztül lehet újratölteni.

Az analízisek során leszűrt adatok akár a készülék 3,2 hüvelykes, integrált kijelzőjén vagy a dedikált, Health Mate nevű appon is ellenőrizhetők.

A Body Scan az aktuális tervek szerint a kiskereskedelemben az idei év második felében válik elérhetővé. Ha a forgalmazók a gyártó által javasolt fogyasztói árat észszerűnek találják, akkor 279 dolláros áron fogják megkezdeni a termék értékesítését.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!