hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mindenkinek jár majd ingyenes egészségügyi ellátás

A történet vége az lesz, az kell, hogy legyen, hogy mindenki kap majd egészségügyi ellátást, függetlenül attól, hogy milyen nyugdíjpénztárhoz tartozik – mondta Nagy Anna, kormányszóvivő az RTL Híradójának.

Nem kaphatnak ingyenes egészségügyi ellátást nyugdíjba vonulásuk után azok, akik úgy nyilatkoznak, hogy maradnak a magánnyugdíj-pénztárban, és nincs legalább 15 év szolgálati idejük - írta az index. A jelenlegi szabályok szerint ugyanis csak annak jár az ingyenes egészségügyi ellátás, akinek van nyugdíja. A kormányszóvivő azt mondta, ha kell, törvényt módosítanak, de mindenkinek jár majd az ingyen egészségügyi ellátás.

Az RTL híradója megkereste Szócska Miklóst, ám az egészségügyi államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz irányította a szerkesztőséget, ahol közleményt ígértek az ügyben, de az az adásig nem érkezett meg.

Végül Nagy Anna kormányszóvivő nyilatkozott, aki azt mondta, mindenkinek jár majd az ingyenes egészségügyi ellátás, ha kell, akkor ehhez törvényt módosítanak:

"A történet vége az lesz, az kell, hogy legyen, hogy mindenki kap majd egészségügyi ellátást, függetlenül attól, hogy milyen nyugdíjpénztárhoz tartozik."

(forrás: RTL Klub)
hirdetés

Könyveink