hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Mindenki készítse elő a zsebkendőjét...

... mert mi azért dolgoztunk, hogy itt ma szem ne maradjon szárazon – e szavakkal nyitotta meg Rácz Zsuzsa azt a gálaestet, ahol első ízben adták át a felerészben egy zsűri és felerészben a közönség által odaítélt  Aranyanyu-díjakat. A Richterrel közösen alapított kitüntetését az írónő úgy mutatta be, mint ami "a háláról szól, amivel meg tudjuk köszönni azoknak a nőknek, akik nap mint nap tesznek értünk, hogy vannak".

Orvosnő kategóriában Dr. Roykó Mária szülész-nőgyógyász főorvos kapta a zsűri díját, aki negyven éve ugyanabban az intézményben, a tatabányai Szent Borbála Kórházban dolgozik. A nagyközönség választása Dr. Berényi Marianne osztályvezető főorvosnőre esett, aki a fővárosi Szent Margit Kórház fejlődésneurológiai osztályát vezeti.

Az egészségügy szakdolgozók közül a zsűri Szűcs Gáborné szakápolót választotta, aki daganatos betegek kezelésével, gondozásával foglalkozik a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A közönségtől a legtöbb szavazatot a 25 éves Scheig Viktória kapta, aki nővérként a pécsi Gyermekklinika neuropszichiátriai osztályán epilepsziás, depressziós, anorexiás, mentális zavarokkal küzdő és öngyilkosságot megkísérlő gyermekekkel foglalkozik.

(Bővebbet a díj honlapján talál)

(forrás: Terézanyu.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés