hirdetés
hirdetés
2019. december. 08., vasárnap - Mária.
hirdetés

Szeptember végén újra rózsaszín lánchídi séta

Minden nő számít!

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen szeptember utolsó vasárnapján rendezi meg Budapesten a hagyományos rózsaszín lánchídi sétát "Minden nő számít!" szlogennel.

hirdetés

Évente közel 8500 főt diagnosztizálnak hazánkban a betegséggel, élete során minden 8-9. nő érintett lesz.  A szervezett országos emlőrákszűrés kezdete óta a szűrésen felismert rosszindulatú emlőrákok átlagos mérete 23 mm-ről 10 mm alattira csökkent. Az emlőrák szűrés tehát valós eredményben mérhető," mondta dr. Vass László, az Egészség Hídja Összefogás elnöke.

A séta előtt szabadtéri programok várják az érdeklődőket, egészségügyi vizsgálatokkal és  felvilágosító beszélgetésekkel; a programot könnyűzenei koncerttel zárják.

Délután az MTA-n a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián a következő témákról hallhatnak az érdeklődőkt: Mit érdemes tudnunk a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, illetve a testmozgás és az étrend összefüggéséről az egészséggel.

Ezen a napon adják át a Körtvélyes Éva újságírói díjat és a Nancy Brinker nagyköveti ösztöndíjat is.

A konferenciára regisztrálni a helyszínen, érkezéskor is lehet.

Részletek a weboldalon: http://egeszseghid.hu/2018-szeptember-30-i-hidseta-programja/  és az egyesület közösségi oldalán:  https://www.facebook.com/events/294159231366481

(forrás: MTI-OS)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink