hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Minden második szakdolgozó pályaelhagyásra készül

A Mérce szerint 890 válaszadó mindössze 14%-a mondta azt, hogy biztosan ott akar tovább dolgozni, ahol most van, és minden második ember pályaelhagyásra készül.

Nemrég felmérést indított a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ), hogy megismerje az egészségügyi szakdolgozók helyzetét, illetve jövőképét. „A válaszokból adódó helyzet nem rózsás” – fogalmaz a szakszervezet. A 890 válaszadó mindössze 14%-a mondta azt, hogy biztosan ott akar tovább dolgozni, ahol most van, és minden második ember pályaelhagyásra készül. A válaszadók 36%-a még bizonytalan, de megfordult a fejében ez a lehetőség.

Sokan a teljes magyar egészségügynek hátat fordítanának számos okból, de leginkább a bérfeszültség, az alacsony, illetve romló bér, a kimerültség és a túl hosszú munkaidő áll a távozási szándékok mögött. Sokan a magánegészségügybe, vagy külföldre készülnek:

Vannak, akiket már semmiképpen nem lehetne visszatartani, azonban a válaszadók kétharmada maradna, ha magasabb bért kapna, illetve ha jobb vezetői bánásmódban lenne része a továbbiakban – olvasható a szakszervezet összegzésében, amit az Országos Kórházi Főigazgatóságnak is megküldtek.

A teljes információt ITT olvashatja

(forrás: Mérce)
hirdetés

Könyveink