hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Milliókat költött luxusautók bérlésére a Szent Margit Kórház

Közadatigénylés során derült ki, hogy 2017-ben a Margit kórház 4 luxusautót bérelt, bruttó 5,4 millió forintot költött rájuk közpénzből, írja az Átlátszó.

Derda Ádám (Momentum) III. kerületi képviselő és átláthatósági tanácsnok közadatigénylésben kérte ki a Szent Margit Kórház által bérelt gépjárművek adatait, és meglepően nagy számokat kapott válaszul.

„Tavaly nyáron óbudai lakosok jelezték nekem, hogy korábban többször is luxusautókat láttak a kórház parkolójában és bizonyára a vezetőségből használhatja őket valaki. A helybeliek felháborítónak tartották ezt úgy, hogy nem is olyan régen a kórház dolgozói önkéntes munka keretében festették ki az intézmény egyik osztályát, mert nem volt pénz festékre. Ez indított arra, hogy kikérjem a vonatkozó adatokat és lássam a valós képet. Az adatokból egyértelműen látszik, hogy feltűnően sokat költöttek a gazdasági igazgató gépjárműbérlésére” – mondta Derda az Átlátszónak.

A Derda Ádám által megkapott adatok szerint 2017-ben Farkas Anna, a Szent Margit kórház gazdasági igazgatója 4 különböző autót használt: február végéig egy 2014-es Volvo V40-et, március és július között egy 2017-es BMW 418D-t, augusztustól novemberig egy 320i tipusú BMW-t majd egy 2017-es BMW 420D-t bérelt neki az intézet.

Összehasonlításképpen: Farkas Anna autói 50.533 kilométert futottak 2017-ben, míg a másik három autó, a főigazgató számára bérelt Mazda 6, és a dolgozói állomány számára bérelt Ford Focus és Opel Vivaro összesen kevesebb, mint 58.000 kilométert tettek meg ugyanennyi idő alatt. És míg ez a három autó összesen került bruttó 8 millió forintba 2017-ben, Farkas Anna autóira bruttó 5,4 millió forintot költött a kórház.

(forrás: Átlátszó)
hirdetés

Könyveink