hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Milliárdok nővérszállók felújítására

Az összes nővérszálló megújítása, sőt – többek között a három budapesti szuperkórházhoz integráltan – újak építése is szerepel az egészségügyi kormányzat tervei között, közli a Magyar Idők.

Már most meghaladja a két és fél milliárd forintot az az összeg, amelyet a kórházak nővérszállóik fejlesztésére fordíthatnak, és a beruházások többsége még csak most kezdődik – derül ki a kormányzat uniós pályázati portáljának adataiból. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) felmérései alapján a hírek szerint 2020-ig összesen tízmilliárd forintot fordítanak majd erre a célra.

Szükség is van a fejlesztésekre: a nővérszállók jelentős része kollégiumnak vagy átmeneti munkásszállónak is csak jóindulattal lenne alkalmas, a XXI. századi követelményeknek már nem felelnek meg. A megfelelő bérek mellett ugyanakkor a megfizethető szálláshelyek biztosítása lehet a kulcsa az ápolók és a fiatal orvosok megtartásának, a lerobbant nővérszállók azonban nem alkalmasak arra, hogy a más településről érkezőknek olcsó és minőségi szálláslehetőséget kínáljanak a kórházak, írja a lap..

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink