hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mi történik az Országos Mentőszolgálatnál?

Kinevezték az új megyei vezető mentőtiszteket az Országos Mentőszolgálatnál. Az omegahirek.hu tisztogatásról és szakmán kívüli vezetők kinevezéséről ír.

Három nappal a pályázat beadási határideje után kinevezték az új megyei vezető mentőtiszteket az Országos Mentőszolgálatnál. Több megyében már másfél hónapja közszájon forgott, kik lesznek a befutók, a szóbeszéd minden esetben telibe talált – számol be róla az omegahirek.hu. A tíz leváltott korábbi vezető mentőtiszt, többségében olyan elismert szakemberek, akik évtizedek óta szolgálnak, éppen Semmelweis Napon kapta meg az elbocsátó szép üzenetet.

Máté Gábor megbízott főigazgató szemlátomást saját klientúrát épít – írja továbbá a portál munkatársa. Még csak fél éve bízták meg az OMSZ vezetésével, ez idő alatt átszervezte az egész főigazgatást, többségében volt MALÉV-os kollégáiból Biztonságvédelmi Igazgatóságot épített ki a főigazgatóságon belül, melynek szinte tejhatalmat adott. Most a régióknál tart tisztogatást. Morális válságról beszél, miközben éket ver a területi vezetők és beosztottjaik közé – olvasható az OmegaHírek oldalon.

December első napjaiban nem kis megdöbbenést keltett a hír, hogy szakítva a korábbi tradíciókkal, nem komoly egészségügyi múlttal rendelkező orvost bíztak meg az OMSZ főigazgatói feladatival, hanem egy repülő mérnököt, aki igaz sok minden más mellett egy ideig dolgozott mentőápolóként is. Logikusanmindenki arra számított, az új főigazgató a szakmai kérdésekben az ahhoz értő vezetőkre támaszkodva, saját gazdasági tapasztalataival ötvözve fog irányítani – számol be róla a hírportál. Ehhez képest egyik első lépéseként kinevezte orvos igazgatónak azt Pék László oxyológus szakorvost, aki már jó ideje nem dolgozott a mentőknél, korábban is főként az oktatási osztályon vállalt feladatokat. Pék nem mellesleg három kórházban dolgozik egyszerre, három különböző megyében, és van még egy magán vállalkozása is. Így a negyedik kerékre, az OMSZ-ra, még ha ez főállás is, nem sok ideje jut.

Országosan összesen 10 megyei vezető mentőtisztet cserélt le az új főigazgató, méghozzá sebtében – írják továbbá az összefoglalóban. Májusban írták ki a pályázatot, a beadási határidő június 27.-e volt. Az eredeti kiírásban még feltételként szerepelt a minimum 10 éves mentőtiszti tapasztalat, majd ez a rész valahogy eltűnt a szövegből, körülbelül egy héttel a beadási határidőt megelőzően. Június 27.-én már személyes meghallgatásokat tartottak a Markó utcában, az ezen résztvevők szerint a meghallgató bizottságban csak két szakmabeli vezető ült, már amikor bent ült, az orvos igazgató és a Közép-magyarországi Régió igazgatója. Az elhangzott kérdések nagy része még csak nem is szakmai jellegű volt. Szerdára lezajlottak az interjúk, majd csütörtökön délután eredményt hirdettek, annak ellenére, hogy Újvárosy András, aki az Észak-alföldi Régióban pályázott külföldi tartózkodása miatt nem lehetett a meghallgatáson. Igaz ez sem volt probléma, őt is kinevezték.

Olyan elhivatott mentőtisztek kerültek lapátra, akik évtizedek óta szolgáltak becsülettel, és kimagaslóan, munkájukért számtalan kitüntetésben részesültek. Még annak sem volt kegyelem, akinek csak egy-két éve van hátra a nyugdíjig. Elég nehéz elképzelni, hogy aki évtizedek óta vezetőként főként irodai munkát végzett, most beosztottként visszaül az autókba vonulni. A pályázatok elbírálásánál a régióvezetőknek véleményezési joga sem volt. A személyes meghallgatásokon sem lehettek jelen. 

A további részletekért kattintson az omegahirek.hu-ra.

(forrás: omegahirek.hu)
hirdetés

Könyveink