hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Mi lesz a praxistörvénnyel?

Tökéletes vagy olyannyira használhatatlan a praxistörvény, hogy azonnal hatályon kívül kell helyezni? Egyes vélemények szerint mindenki tudja, hogy rossz, de akkor sem kellene újraállamosítani a háziorvosi praxisokat. A kérdéseket mindenesetre indokolja, hogy az Alkotmánybíróság megkezdte annak a szocialista indítványnak a megtárgyalását, amelyben a praxistörvényként ismert jogszabály hatályon kívül helyezését kérték a taláros testülettől.
Az önálló orvosi tevékenységről szóló törvényt még 2000 februárjában, Gógl Árpád minisztersége idején fogadta el az Országgyűlés. E rövid, összesen három paragrafusból álló jogszabállyal adták a háziorvosok tulajdonába s tették ezzel eladhatóvá a praxisokat. Az MSZP szerint a törvényt és az ahhoz kapcsolódó rendeleteket még a kormányhivatalok is eltérően értelmezik, ez pedig sérti a jogbiztonság elvét. Úgy vélik, a kormány a praxisok engedélyezésének, illetve megvonásának jogával olyan kérdés szabályozására is felhatalmazást kapott, amelyet törvényben kellett volna rendezni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Köbli Anikó
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés