hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

MESZK: Új taktikával kell tovább harcolnunk!

Országos felmérést indít a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), hogy egyértelmű képet kapjanak a kollégák szándékairól.

A MESZK elnöksége a kamara portálján azt írja, 2021. március 1-jével egy közel három évtizedes időszak zárult le: a közfeladatot ellátó egészségügyi szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonyban történő alkalmazásának periódusa.

Keserű szájízzel éltük át az elmúlt hónapokat. Borzasztó volt látni és átélni ezt a kiszolgáltatott helyzetet, amelybe mi és kollégáink kerültünk. Szomorúan vettük tudomásul, hogy a döntéshozók még mindig nem érzékelik, mennyire fontos egy egészségügyi szakdolgozó.

Új időszámítás kezdődik! Új taktikával, új elvek mentén kell tovább harcolnunk! – írják.

A kialakult kényszerhelyzetben a következő lépéseket teszik, hogy az ellátást biztosító szakdolgozók jelzéseit, üzeneteit komolyan vegyék:

1. Szándéknyilatkozat aláírása az eddig szakdolgozói kompetenciába nem tartozó, orvos által végezhető tevékenységek visszavonásáról, letétbe helyezése a MESZK Országos Szervezeténél.

2. Egy országos felmérés elindítása az egészségügyi szakdolgozók körében, hogy egyértelmű képet kaphassanak a kollégák – még 2020 novemberében kinyilvánított – szándékainak megvalósulásáról.

Kérik, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a szándéknyilatkozatot és a felmérést.

Mi készen állunk arra, hogy minden – a Kamarának rendelkezésre álló eszközzel – küzdjünk a szakdolgozói kar ismételt felemeléséért! – írják.

Kérdőívet ide kattintva tölthetik kihttps://forms.gle/4DPPNFPtfDCM8CjT7 

hirdetés

Könyveink