hirdetés
2019. október. 14., hétfő - Helén.
hirdetés

Mentők több állásban

Bár szeptembertől bruttó 40 ezer forinttal nőhet a mentők illetménye, többségük több állásban dolgozik, a fluktuáció pedig rendszeresen eléri a 30 százalékot, közölte a Hír TV.

hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az életpályamodellről és az illetményemelésről nem tudott konkrétumokat mondani a Hír TV-nek.

Máté Gábor: Nekem ezzel az lenne a célom, ami a munkavállalók zömének is, hogy egy munkahelyről el tudja tartani a mentődolgozó a családját.
Riporter: Ez számszerűen mit jelent? Hány százalékos béremelést tartalmazna egy ilyen koncepció?
M. G.: Ez még egy olyan technikai részlet, amiről még nem tudok számot adni.

A legtöbben mellékállásokkal egészítik ki a jövedelmüket. Van, aki magánmentősöknél folytatja, miután lerakja az államinál a szolgálatot, van, aki kórházban dolgozik. Sőt júniustól már 24 órás szolgálatot is vállalhat a rohamkocsik személyzete. A fővárosban és környékén, az ügyeleti idő kétharmada aktív munkával telik, ezért ez akár tizenöt óra tevékenységet is jelenthet.

A szakszervezet szeptembertől átlag bruttó 40 ezer forintos béremeléssel számol, az életpályamodellt azonban továbbra is hiányolják.

„Folyamatosan mennek el, nemrég hallottam a korábbi főigazgató nyilatkozatát, hogy 20-30 százalékos a fluktuáció, de hát mindig lehet pótolni az embereket. Én azt gondolom, hogy az tragikus, ha 20-30 százaléka az embereknek rendszeresen kicserélődik, hiszen azért ez nem egy olyan munkakör, amit kétórai betanítás után már ugyanolyan jól el lehet végezni” – tette hozzá Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

(forrás: Hír TV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink