2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Mentőautó-szimulátor Szegeden

Az Szegedi Tudományegyetem Orvosi Készségfejlesztési Központjában mentőautó-szimulátort adtak át az orvosképzés támogatására.

A szimulátort az összes mentési helyzet, belgyógyászati, traumatológiai esetek, különféle közúti sérülések ellátásának gyakorlásához, alapvető sürgősségi kórképek ismertetésére és gyakorlati oktatására lehet alkalmazni, a graduális és posztgraduális egészségügyi képzések széles skálájában, a mentőtisztképzésben és a laikus oktatásban, az egyéni tudás és felkészültség igazolására, vagy csapatmunkák gyakorlása során is.

Az ország egyik legmodernebb szimulációs körülményeit biztosító helyszínén hamarosan kezdődő valósághű gyakorlatok alatt a zárt mentőautóban zajló eseményeket is nyomon lehet majd követni, s így a hallgatók tapasztalt instruktorok segítségével, biztonságos körülmények között szerezhetik meg az önálló munkavégzéshez szükséges szakmai rutint. A mentőautó-szimulátor az alapvető technikai tudás fejlesztése mellett ugyanakkor lehetőséget biztosít a szokatlan, vagy váratlan helyzetek oktatására is. A feladatok elvégzését a társak és a külső megfigyelői csoportok is figyelemmel tudják kísérni, így lehetőség nyílik a teljesítmény objektív kiértékelésére és a tapasztalatok közös kiértékelésére is.

Skills Központ bejárata mellett elhelyezett magas hűségű mentőautó-szimulátor, a helyszínre vonuló mentőautók pontos mása. A Mercedes-vázra épített 48.8 mFt értékű oktatási rendszer eszköztára teljesen megegyezik a jelenleg használt és az utakon futó autókéval.

A mentőautó-szimulátor beszerzését az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által irányított “Skill laborok fejlesztése” című EFOP-4.2.2.-16-2017-00001 számú 8 Mrd Ft össz-költségű projekt támogatta, amelyből az SZTE által koordinált rész-projekt összköltsége 800 mFt.

(forrás: Szegedi Tudományegyetem)
hirdetés

Könyveink